Світ без Бога?

Яким би був світ без Бога?

Окрім того факту, що без Бога не було б навіть світу чи чогось іншого (Колосян 1:17 – "Він є перед усім, і в Ньому все тримається разом."), що якби Бог просто «пішов» і залишив світ напризволяще? Що, якби ніхто не знав Бога, не звертався до Нього, не вірив у Його Сина, не жив під керівництвом і силою Святого Духа?

Біблія фактично дала нам яскраві приклади часів і місць, коли світ жив у незнанні або бунті проти Бога. Були наші перші батьки, Адам і Єва, які не послухалися Бога і намагалися поставити себе на його місце – результатом став смертний вирок їм і всім їхнім нащадкам (включаючи нас). Потім настали дні Ноя, коли весь світ, окрім сім’ї Ноя (восьми душ), був настільки безнадійно злим, що Бог пошкодував про те, що створив людство, і стер все начисто Великим потопом (Буття 6:6 і далі). Потім були великі міста, наповнені злом, такі як Содом і Гоморра (які Бог знищив) і Ніневія (яку він пощадив, коли вони звернулися до нього; див. книгу Йони).

Але нехтування Богом з боку людства не обмежується кількома драматичними часами та місцями; це можна побачити в усьому світі та в усій історії, де б люди не намагалися жити без нього. Невіра в Бога настільки поширена, що Римлянам 3:11 сказано: «Немає жодного, хто розуміє, нікого, хто шукає Бога.» Відсутність віри в Бога чи послуху Його Слову, що виявилося в давні часи до того, як Христос і дія Святого Духа прийшли у світ:

1) Постійні війни і вбивства.
2) Рабство, як правило, підкорених народів або бідняків.
3) Аборт і дітовбивство: стародавні римляни викидали небажаних дітей на міські смітники (тільки для того, щоб пізніше їх рятували християни). Ханаанеї приносили дітей у жертву своєму богу Молоху в розпеченому залізному ідолі.
4) Сексуальна розпусність. Існував цілий давньогрецький полк, що складався з чоловічих пар, і було прийнято, що репетитори навчали своїх молодих учнів більше, ніж три Римські Культи та релігії мали храмових повій, і чоловіки могли законно виганяти своїх дружин заради молодших жінок. Бог забороняє таку поведінку в багатьох місцях у Божому законі, даному ізраїльтянам у Левіт 18:23, Вихід 22:19 і 1Коринтян 6:9.
5) Поклоніння природі, а не її Творцю. Процвітали культи, які прагнули контролювати природу за допомогою магії, а боги були винайдені для представлення сил і предметів. Вітер, дощ, земля і море, зірки і планети, сонце і місяць: усе обожнювалося і їм поклонялися.
6) Егоїзм і прагнення матеріальних благ і влади за рахунок інших людей.

Я впевнений, що радий, що ми подолали всю цю дурість у нашому сучасному світі! Ні, зачекайте, ми не зробили, чи не так? У всіх цих сферах ми такі ж грішні, як і світ:

1) Кожні 5 років відбуваються війни між племенами та націями, сотні вбивств.
2) Рабство все ще існує у так звана «торгівля людьми», а також у прямому рабстві одних людей іншим.
3) У нашій країні аборти поширені, захищені та навіть фінансуються державою.
4) Гомосексуалізм вихваляють і навчають дітей шкільного віку, і жодне негативне ставлення до нього. Телебачення, фільми та онлайн-відео сповнені сексуальних натяків і відвертих вчинків. Прийняття людей залежить від прийняття будь-якої сексуальної поведінки цих людей, незалежно від того, що про це говорить Святе Письмо.
5) Новим богом природи є Наука, і поклоніння природі продовжується. Якою б не була остання теорія, вона отримує підтримку та фінансування, і люди говорять про те, що планета жива, саморозвивається. Люди, які ніколи не говорять про Бога - Отця, вільно говорять про Матір-Природу.
6) А щодо егоїзму та прагнення до матеріальних благ і влади, чи справді мені потрібно наводити приклади?



Тож як сталося, що сьогодні ми бачимо ті самі наслідки безбожного світу, коли сам Бог прийшов на землю, щоб спасти нас, і залишив Свого Духа з нами, щоб направляти та зміцнювати нас? Можна подумати, що все буде по-іншому. Я думаю, що з цього приводу слід зауважити три моменти:

● По-перше, все інакше для тих, хто вірить у цього Спасителя і довіряє Слову Божому, як Його Закону, так і Його Євангелію. Дух справді працює через віруючих, щоб пом’якшити наслідки гріха та гріхопадіння, як змінюючи життя, так і надаючи лікувальну допомогу тим, хто страждає від наслідків грішного світу. Святий Дух все ще діє, закликаючи та просвітлюючи людей до віри в Христа, а потім спонукаючи їх виявляти світові Божу любов у Христі. Світ був би ще гіршим, якби в світі не було Церкви.
●По-друге, незважаючи на те, що християни принесли благословення світу, ми все ще грішники, і виявляєтся, що не відповідаємо своєму покликанню так добре, як мали б. Часом ми вносили свій внесок у світові проблеми через війни, рабство та жадібність, але це було спричинено не вірою, а невдачею. Принаймні нашим гріхам протистоїть Боже Слово та Святий Дух, щоб ми могли і вже відкинули багато соціальних гріхів.
●По-третє, більша частина світу не вірить в Бога і тому живе у «світі без Бога». Їхні власні передбачувані потреби та бажання керують їхніми діями, а соціальний тиск керує їхніми переконаннями. Навіть якщо вони чули про Христа, вони не вірять. Їхні серця запеклі, їхня гордість панує, і вони не хочуть підкорятися божественній владі та змінювати свій спосіб життя. Вони кажуть у своєму серці: «Немає Бога».

Звичайно, ті, хто кажуть, що Бога немає, просто обманюють себе. У Псалмах 13:1 і 52:1 сказано: «Безумний у своєму серці сказав: Нема Бога!». Бог є (Бог Біблії), незалежно від того, вірять люди в нього чи ні. Він не отримує своє існування чи силу від свого творіння чи своїх створінь; його філософи називають єдиною «необхідною Істотою». Решта з нас — «випадкові істоти». Наше існування залежить від Бога; він не залежить від нас. Він існував самодостатньо з  минулої вічності без нас. Йому не потрібно було створювати нас, але він вирішив зробити це з любові.

Те, що існування Бога є реальним, можна дізнатися з його творіння, особливо з того, що він створив нас, створених за його образом. Павло написав у Посланні до римлян 1:20: «Від створення світу невидимі якості Бога – Його вічна сила й божественна природа – були чітко зрозумілі у творінні, так що люди не мають виправдання ». Решта цього уривка (вірші 18-25) розкриває Божий суд над тими, хто заперечує його існування:
Незалежно від того, у що люди вірять або думають, що вони хочуть, Бог є у світі. Світ не може закрити його, він не може скинути його з трону і поставити себе туди, незалежно від того, чого вони хочуть. Він все ще керує, і тепер, як і в дні перед Великим потопом, він дозволив світу йти своїм власним шляхом, шляхом, який веде до знищення. Кожен з нас зіткнеться з реальністю праведного і святого Бога, коли наше життя тут закінчиться, і одного дня весь світ зустрінеться з днем ​​розплати. Того дня кожне коліно схилиться і кожен язик визнає, що Ісус Христос є Господь, на славу Бога Отця (Филип’янам 2:10-11).

Отже, яким би був світ без Бога? Похмурий і приречений. Але, на щастя, тим, хто у Христі, ніколи не доведеться пізнати такий світ, бо Бог пообіцяв ніколи не залишати і не покидати нас. Амінь дякую Господи!

Тепер нехай Господь благословить вас і береже вас, Господь засяє над вами обличчям Своїм і буде милостивий до вас, Господь підійме обличчя Своє на вас і дасть вам мир. Амінь.

Прочитайте: Колосян 1:15-20; Псалом 53; Римлянам 1:18-32.

Автор: Rich Eddy

Немає коментарів:

Дописати коментар

Проповідь на 3-ю Неділю після Пасхи

2 Коринфян  4, 14 - 18: 14  оскільки знаємо, що Той, Хто воскресив Господа Христа, воскресить і нас разом з Ісусом та представить разом із в...