Як відповісти New Age?


Радісне благовіствування 

Хоча прояв християнського співчуття і бажання підкреслити цінність кожної людини - важливі складові християнського життя, все ж це не повинно підміняти проголошення Євангелія Ісуса Христа. Ті, хто танцюють під дудку філософії New Age, повинні почути Євангеліє, Добру Новину про любов Бога, Хто за них в Ісусі Христі. Ця Добра Новина повинна бути донесена в ясних і переконливих словах. Ми свідчимо про те, що зробив Бог. Шлях порятунку полягає не в прагнення стати Богом, а в тому, що Бог став людиною і помер замість нас за гріхи, скоєні проти Нього. Ми знаходимо своє справжнє я, коли відвертаємося від себе і дивимося на Творця, Спасителя і освятителя. Однак чи визнає послідовник New Age, кричущий в темноті: «Я - Бог», свою потребу в зціленні, яку може заповнити Ісус Христос? Ніколи не варто недооцінювати Святого Духа Божого! Для деяких рух New Age - всього лише новомодне пошесть, яке швидко випарується з сучасної культури, а значить воно не заслуговує особливої ​​уваги з боку християн. Ніщо не може бути так далеко від істини. Це останнє і найбільш відверте вираження бунту людини проти Бога. Навіть якщо назва бунту змінюється від століття до століття, сам бунт не припиниться, доки не перейде цей світ.

З іншої точки зору, прихильники New Age так віддані своїй вірі, що навряд чи коли-небудь прислухаються до голосу Євангелія. Це настільки ж далеко від істини. Багато прихильників New Age не знають, у що їм конкретно вірити. Це видно тому , як швидко вони кидають одне вчення заради іншого, постійно перебуваючи в пошуку і хапаючись за кожну соломинку, що обіцяє утримати їх наплаву. Прихильники New Age відмінно розуміють, що з людством щось не так. І хоча вони перебувають у невіданні щодо причин того, що відбувається, їм відомо, що необхідне якесь перетворення, щоб людство жило в гармонії з самим собою і навколишнім середовищем.
У «Змові Водолія» Марлен Фергусон визнає , що «наростаючий в світі криза корениться в якійсь істотній омані, притаманному людству» (стор. 28 ). Ключове слово тут - « істотне». Усунення нашої омани вимагає більшого, ніж просто зміна свідомості або новий світогляд. Воно - лише симптом бунту людини проти Творця і Джерела життя.

Слід зрозуміти, що Євангеліє не повинно перетворюватися на суперечки про особистостей або лідерах New Age, так само як про деструктивний вплив філософії New Age на його послідовників. Воно вище суперечок про те, хто «правий» , а хто «винен». Сутність Євангелії - проповідь Доброї Новини Ісуса Христа - Його життя, страждань, смерті і воскресіння. Таким чином, Бог зробив прощення гріхів реальністю і примирив грішний світ з Собою. Плоди нашої Євангелії - справа Святого Духа, наше покликання в тому, щоб нести Євангеліє тим, хто ще не сповідує Ісуса Христа Господом. Які ж «засоби», якими ми можемо боротися з деструктивним впливом New Age? Занадто часто ми шукаємо нові знаряддя, щоб битися з тим, хто представляє пряму загрозу нашим переконанням. Однак не існує ніяких «новітніх» засобів чи знарядь, та вони й не потрібні. Ми відображаємо атаки New Age так само, як будь-які інші духовні омани : всеозброєння Слова Божого. Біблія - ковадло, об якє розбився не один молот, вона - ефективний засіб проти будь якої брехні.

Однак Слово належить використовувати з розумінням того, які духовні потреби намагається задовольнити New Age. Вони різні у різних людей. А тому немає універсального засобу, за допомогою якого можна було б досягати будь-якого прихильника New Age. Нижче запропоновано деякі поради, проте до кожної ситуації слід підходити індивідуально і з молитвою. Видимі результати можуть бути малі, проте вони існують. Видимі або невидимі, вони можуть виражатися в тому, що Ангели на небесах радіють і «одного грішника, що кається» (Лк. 15:10 ). Наші євангелізаційні зусилля виникають з любові Божої в Ісусі Христі, їх не зломить страх невдач, бо Слово Боже ніколи не вимовляється марно. Обітниця Божа свідчить, що Слово не повернеться до Нього, не зробивши того, що Бог бажає, не здійснивши намірів Божих (Іс. 55:10-11 ).

Немає коментарів:

Дописати коментар

Проповідь на 3-ю Неділю після Пасхи

2 Коринфян  4, 14 - 18: 14  оскільки знаємо, що Той, Хто воскресив Господа Христа, воскресить і нас разом з Ісусом та представить разом із в...