єп. Бу Йертс про потрійну спадщину Церкви


Якщо ми бажаємо знати, що означає справжнє християнство, як живе і діє Церква Христова, і як рятуються душі, ми повинні прагнути зрозуміти три великих спадщини Церкви. Перш за все, ми повинні повернутися до днів апостолів, мучеників і батьків Церкви, потім ми повинні роздумувати над посланням Реформаторів, і, нарешті, наводити на пам'ять блаженних духовних лідерів останнього сторіччя, через яких Бог дав Церкви великі пробудження, на прикладі яких можуть вчитися всі майбутні покоління.
Така потрійна спадщина, хрещеними якого ми стали, і яке має стати для нас живим багатством. Воно наше, і ми повинні зберігати його і передати далі. Ми повинні засвоїти уроки минулого, яким належить бути життєствердною силою для сьогодення. Все це створив в минулому воскреслий і живий Господь.Вірно зберігати давню спадщину значить перебувати в Ньому. Бо тоді ця спадщина стає в той же час чимось новим, оновленим Самим воскреслим Христом. І наскільки ми живемо багатством, накопиченим Церквою в ні давні, настільки Христос буде давати нам ясне повчання про те, як нам жити сьогодні. 
Отже, ось наша програма: вчитися у минулого, щоб бути готовими зустріти прийдешній день; зануритися в великий потік життя Церкви так глибоко, щоб мати можливість проголошувати Слово Боже в нову епоху і сучасним людям і жити Його життям так, як того вимагає нове століття історії Церкви ». 
- З пастирського послання єп. Бу Йертса Гетеборзької громаді Церкви Швеції, 1949
Взято тут: http://www.liveinternet.ru/users/1650027/post130081530/

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Послання Святого апостола Павла до Лаодикійців