Як відповісти New Age?


Причини популярності New Age сьогодні

Витоки сучасного прояву древньої брехні в New Age глибокі й заплутані. Серед причин виникнення руху можна згадати наукові, культурні, соціальні та релігійні. Варто замислитися над причинами.
Рух New Age - це бунт проти науки і сучасних технологій. Дуже багато сьогодні випробують глибоке розчарування в науці. Вчені та їхні нові технології продовжують формувати і змінювати життя мільйонів людей, проте повсякденні насущні проблеми, здається, залишаються нерозв'язаними. Просторово-харчова-енергетична криза охоплює весь світ.
Багато людей вважають наукові рішення цих проблем неадекватними. Проте для багатьох єдина надія ґрунтується на людських зусиллях. «Тільки люди відповідальні за те, що з нами буде. Ніякої Бог нас не врятує, якщо ми не врятуємо себе самі » (Маніфест II, стор 16). На їх переконання, людина володіє потенціалом для подальшої еволюції і досягнення досконалості. Однак для цього нам необхідно досягти більш високого рівня свідомості. Така єдина надія тих, хто відкидає Бога, як це було завжди, коли ігнорувалося Слово Боже. Коли на єгиптян обрушилась одна за одною кари Господні, вони поспішно стали шукати поради у ідолів, духів померлих, медіумів і спіритистів (Ісая 19:3).
Неспроможність світського гуманізму багато в чому сприяла зародженню New Age. Справа в тому, що наше суспільство є не повністю світським. Релігійна потяг є частиною людської сутності, законом, написаним в серці людини (Рим. 2:15). Наші серця метушаться, поки не знаходять спокій у Бога, як сказав Св. Августин. Часто в цьому зв'язку цитують Г. К. Честертона: «Коли людина перестає вірити в Бога, він не перестає вірити в що-небудь. У що-то він все одно вірить ». За часів національної та міжнародної напруженості релігійний сплеск - явище дуже поширене. Рух New Age і є в певному сенсі таким сплеском. Проте він не рятує людство від порожнечі, до якої привів його світський гуманізм. Воно лише кидає свій жалюгідний виклик небесам: «Я - Бог!» - Подібно півню, що сидить на купі гною, який вірить, ніби сонце встає зранку, тому що він кукурікає.

Церкви також внесли свій внесок у появу New Age. Багато хто з них стали надзвичайно світськими за своїм духом. Деякі відкинули віру у надприродне, в чудеса, в Божий промисел і Його могутнє втручання. Відмова від великих моральних заповідей Божих, явлені в Його Слові, став причиною кризи моральних цінностей у багатьох церквах. Десять заповідей перетворилися на «десять рад», вираз психологічних стереотипів і моральних угод. Додайте до цього рекламний писк телевізійних християнських шоу, і ви зрозумієте, чому багато людей відчувають духовний занепад у своїх церквах. Джон С. Купер сказав про це прямо:
«Коли ви відмовляєтеся від первинності Божої ініціативи - нашого незаслуженого обрання в Христі і віри, дарованої Богом через свідчення і діяння любові єдиної, святої, апостольської і вселенської Церкви, - ви залишаєтеся один на один з безводному пустелею людського духу, де будь-який біс може схопити і пожерти вас »(Religious Pied Pipers, стор 91).

Ще одним чинником, що визначає популярність New Age, є прагнення американців до «швидкого рішення», свого роду швидкому харчуванню душі і тіла. New Age пропонує легко досяжний чуттєвий досвід замість аналізу проблем і важких рішень. На відміну від самодисципліни, New Age невимогливий. Свідомість «швидкого харчування» з готовністю погоджується, що проблеми, накопичувалися роками, можуть бути вирішені за один уік-енд.

Білл Алнор і Кейт Толберт (дослідники культів) заявляють, що багато основних деномінації позбавили себе справжніх духовних основ, відкинувши справжнє Євангеліє. У результаті вони отримали духовний вакуум - «це головна причина, чому настільки багато традиційні релігії переймають елементи New Age», говорить Тольберт. (Christian Reseatch Journal, весна / літо 1994, стор 42)

Проте головним джерелом популярності New Age є хитрість Сатани. Протягом тисячоліть існування людства Сатана переслідує лише одну мету - скинути Бога з престолу. Він вводить людей в оману, стверджуючи, що вони мають божественні якості, таким чином зводячи нанівець значення жертовної смерті Христа. Сатана не настільки дурний, щоб відмовитися від «нової» філософії, яка була настільки успішна в усі часи. Писання дає йому безліч імен, проте «дурня» серед них немає.

Филипп Х. Локхаас
P.S.: Всі права належать Фонду "Лютеранська Спадщина"

Немає коментарів:

Дописати коментар

Проповідь на 20 – ту неділя після Трійці

Марка 10, 2 - 16: « 2 Підійшли фарисеї та, випробовуючи Його, запитували:―Чи дозволено чоловікові розлучатися зі своєю дружиною? 3 Ісус у ...