Як відповісти New Age?

Важлива відмінність
Рух New Age буде виглядати досить плутано і суперечливим змішанням ідей до тих пір, поки ми не зрозуміємо, що воно поділяється на дві окремі гілки: окультну та гуманістичну. Окультна гілка - це такі речі як реінкарнація, влада кристалів, заклики до парфумів, НЛО і поклоніння собі. Гуманістична гілку фокусується на розвитку безмежного людського потенціалу та етичної системи, побудованої на відповідальності лише перед самим собою.
Окультний аспект New Age приваблює тих, кого цікавлять новомодні забобони. З цієї причини її часто ігнорують як щось тривіальне. Однак, хоча деякі ритуали New Age, такі як застосування кристалів і сидіння під пірамідою, можуть у швидкості зникнути, окультизм New Age - явище аж ніяк не просте. За ним тягнеться слід духовної смерті, і він зберігає силу, оскільки в нього залучено величезну кількість людей.

Гуманістичний аспект New Age старий, як брехня Сатани, переконавщого Адама і Єву в тому, що вони можуть стати рівними Богу. Зі зміною століть він, як хамелеон, змінював забарвлення, щоб злитися з навколишнім оточенням. До цього дня він продовжує переслідувати все ту ж мету Сатани, отруюючи кожну сферу соціального, культурного і релігійного життя. Оскільки гуманізм New Age - синонімічний гріхопадінню людства, він збережеться на землі аж до повернення Ісуса. Унаслідок своєї привабливості для гріховної природи людини і в результаті тонко замаскованій брехні, рух New Age став основним супротивником християнства в наш час. Як окультний, так і гуманістичний напрямки New Age вважають себе «порятунком» для людства. Порятунок у дусі New Age - це особисте просвітлення (перетворення), зіткнення з внутрішньої божественністю. Таке просвітління, в свою чергу, призведе до еволюційного стрибка в нове століття гармонії та миру.
У зв'язку з проникненням ідей New Age в політику Д-р Уолтер Мартін з інституту християнських досліджень сказав: «Політичні цілі New Age надзвичайно небезпечні, оскільки вони повністю ігнорують основну проблему людства - гріх - так само як і Божий шлях вирішення цієї проблеми, замісну смерть Ісуса Христа ». (The New Age Cult, стор 74).  У філософському відношенні можна дуже легко сплутати New Age з секулярним гуманізмом минулого. При тому що певні подібності дійсно існують, рух New Age все-таки відрізняється від сучасного секуляризму. Його також не можна плутати зі східним містицизмом. New Age багато запозичує з обох джерел, змішуючи ідеї західного окультизму, гуманістичної філософії, середньовічної магії та язичницького політеїзм в одному загальному руслі. Це являє собою незламну спрагу самообожнювання, об'єднання всього знання і духовності з метою створення утопічного суспільства.

Християнам важливо розуміти, що підміна Бога на божественну людину - прояв релігійної сутності New Age і його ворожості по відношенню до християнства і всім його вчень. Задача християн полягає не стільки в тому, щоб викрити цей рух, скільки в тому, щоб заповнити ту порожнечу в людських серцях, до якої New Age впускає свою отруту.
 Филипп Х. Локхаас
P.S.: Всі права належать Фонду "Лютеранська Спадщина"

Немає коментарів:

Дописати коментар

Проповідь на 3-ю Неділю після Пасхи

2 Коринфян  4, 14 - 18: 14  оскільки знаємо, що Той, Хто воскресив Господа Христа, воскресить і нас разом з Ісусом та представить разом із в...