Як вивчати Біблію ?


Застереження!

Ми часто чуємо, що сучасне мистецтво "означає те, що хоче глядач," або "краса - в очах глядача!" Деякі сучасні релігійні рухи пропонують подібний підхід до пояснення Біблії. Вони вважають, що пояснення Біблії - це "справа читача." Якщо ви спокушаєтесь повірити цьому,  згадайте слова апостола Петра: "Бо ви знаєте перше про те, що жодне пророцтво в Писанні від власного вияснення не залежить. Бо пророцтва ніколи не було з волі людської, а звіщали його святі Божі мужі, проваджені Духом Святим." (2 Пет. 1:20-21).

Ще одне попередження стосується використання, а точніше - зловживання розумом і логікою при читанні  і поясненні  Біблії. Розум - це дар Божий. Однак, коли ми піддаємося спокусі засумніватися в тому, що говорить Бог у Своєму Слові, лише тому, що це не здається нам розумним  чи логічним , це не що інше, як спроба диявола використати цей дар Божий проти нас  і нашої віри. Апостол Павло попереджав нас про цю серйозну небезпеку підходу до віри з точки зору розуму такими словами: "Бож слово про хреста тим, що гинуть, то глупота, а для нас, що спасаємось, Сила Божа! Бо написано: Я погублю мудрість премудрих, а розум розумних відкину! Де мудрий? Де книжник? Де дослідувач віку цього? Хіба Бог мудрість світу цього не змінив на глупоту? Через те ж, що світ мудрістю не зрозумів Бога в мудрості Божій, то Богові вгодно було спасти віруючих через дурість проповіді. " (1Кор.1:18-21). 

Крім наведених вище застережень,  нам потрібно ще наголосити, що  читаючи Святе Письмо, ви неминуче стикатиметеся з іменами, поняттями, концепціями  чи виразами, яких не зрозумієте відразу. Це нормально. В процесі вивчення вам потрібно бути  готовими до зустрічі  з певними труднощами  при їхньому тлумаченні. Апостол Павло говорить: "Отож, тепер бачимо ми ніби у дзеркалі, у загадці, але потім обличчям в обличчя; тепер розумію частинно, а потім пізнаю, як і пізнаний я." (1Кор.13:12). 

Тепер, коли ми зрозуміли, що Святе Письмо саме свідчить про те, що Христос є центральною особою усіх Писань, давайте вияснимо, з чого краще розпочати приємне Богу і благословенне Духом вчення  Божого Слова? Які практичні кроки потрібно зробити  у цій справі дитині Божій?

Немає коментарів:

Дописати коментар

Проповідь на 20 – ту неділя після Трійці

Марка 10, 2 - 16: « 2 Підійшли фарисеї та, випробовуючи Його, запитували:―Чи дозволено чоловікові розлучатися зі своєю дружиною? 3 Ісус у ...