Свята Трійця та життя разом


Вступ

Афанасіївський Символ віри визнає віру Церкви в Трійцю. Які відносини між трьома Особами Трійці, і що це означає для нашого спільного життя?

У багатьох церквах  в першу неділю після П'ятидесятниці на зібрані будуть сидіти під час читання віровизнання  замість того, щоб стояти. Замість того щоб прочитати  Нікейський Символ віри або вільно тримати свій бюлетень, вони переходять на сторінку в збірнику, що використовується тільки один раз в рік. Говорячи про свою віру в Святу Трійцю, пастори та люди не будуть закривати очі або дивитися на вівтар; всі будуть читати слова. Вони будуть читати слова, тому що символ віри, який вони проговорять, використовується так рідко і він такий довгий, що мало хто (якщо такі є), його знають. Це Афанасіївський Символ віри.

І це нерозумне - повторювання, довге і настільки заплутане, що часто в бюлетенях або перед тим, як читається Символ віри, пропонуються слова пояснення. Тут докладно, детально викладається, ким є Свята Трійця, а ким Вона не є, і саме тому цей Символ віри використовується.

Але його використання може створити враження, що вчення про Святу Трійцю є інтелектуальною загадкою, академічною вправою в логіці і визначеннях. Це може створити враження, що Святу Трійцю можуть зрозуміти тільки інтелектуальні гіганти, що більшість з нас настільки спантеличені ним, що ми навіть не хочемо думати про це.

Проте, Бог неупереджений до людей (Діян. 10:34) і не розкриває Себе способами, які можуть зрозуміти тільки генії. У той час як є певні способи, якими ми можемо звертатися до нашого триєдиного Бога, в той час як є факти, які потрібно знати і запам'ятовувати, Бог - це щось більше, ніж щось розумове, що потрібно осягнути і зрозуміти. Є ще один спосіб зрозуміти Святу Трійцю, яка говорить з нами і має до нас фундаментальне відношення.

Автор: by Rev. Christopher Hall

Немає коментарів:

Дописати коментар

Проповідь на 3-ю Неділю після Пасхи

2 Коринфян  4, 14 - 18: 14  оскільки знаємо, що Той, Хто воскресив Господа Христа, воскресить і нас разом з Ісусом та представить разом із в...