Проповідь на 3 воскресіння після Трійці


"18 Хто Бог інший, як Ти, що прощає провину і пробачує прогріх останку спадку Свого, Свого гніву не держить назавжди, бо кохається в милості?
19 Знов над нами Він змилується, наші провини потопче, Ти кинеш у морську глибочінь усі наші гріхи.
20 Ти даси правду Яковові, Авраамові милість, яку присягнув Він для наших батьків від днів стародавніх." (Міхея 7:18-20)
+А сам Господь миру хай завжди дасть вам мир усяким способом. Господь - з усіма вами.+
У 80-х роках популярна музична група Foreigner заспівала одну пісню, в якій задаються питанням що таке любов. У цій пісні є такі слова: «Я хочу знати, що таке Любов, і я хочу, щоб ви мені показали її». Наш світ шукає Любові, але він не знає, що це таке. Голлівуд романтизував її, поп культура застосовує її до речей і неживих предметів, мистецтво вульгаризувала її, перетворило любов в похіть. І все ж світ все ще порожній і голодний і ніяк не може її пізнати. Люди жадають любові Божої. Іоанн говорить: «Бог є любов». Це Його природа, Його буття. Як же проявляється Божа любов до нас? Це найважливіше питання, яке можна задати.

Дорогі брати і сестри сьогодні пророк Міхей говорить про любов Бога до нас, про Його милосердя до нас грішників і беззаконіків. Сам пророк пише свою книгу єврейському народу який перебував у важкому становищі через свої гріхи. Вони багато разів відходили від Бога і перестали цінувати Божу любов і вирішили що для них головним у житті буде не ВІН, а багатства і безліч майна. Вони відмовилися від Бога і почали жадати багатства. В результаті Бог обіцяв покарати єврейський народ через війну і полон. Самі держави той же почали страждати через ідолопокланства грошей і багатсва, частина людей стали багатими, жадібними і жадібними, а інша частина населення бідувала і потребувала допомоги.
Але також як і єврейський народ ми з вами той же маємо такі ж за своєю природою матеріальні цінності, ми всі приходимо в цей світ грішниками і егоїстами, з першим вдихом нас вчать що в житті потрібно бути успішним чогось добитися хорошого, що благополуччя і фанансовое процвітання важливо. Ми також як і єврейський народ породили і спорудили в своїх серцях ідоли. Ми народилися в цей світ грішниками завдяки гріхові Адама, цей гріх передаеться до нас і ми народжуємося абсолютно не знаючи Бога і живучи задовольняючи свої потреби або потреби своїх ідолів. Всі люди являються злочинцями і беззаконикамі і підлягають гніву Божому. Бог гневаеться на кожного з нас коли ми починаємо грішити і робити те що огидно для Бога. Через свою гріховну природу ми з вами постійно грішимо і воюємо проти Бога і Його волі. Так завдяки гріховному життю єврейського народу, від них залишилося небагато людей і Бог залишив тільки вірну Йому частину. Наші гріховні думки, слова і справи йдуть проти Волі Бога, ведуть нас на Гнів Божий і Суд Божий. Ведуть нас в пекло. І тому нам потрібно каятися за свої гріхи, просити у Бога прощення і намагатися жити святим християнським життям.
Бог хоче до нас проявляти не гнів і ненависть до нашого гріха, а свою милість і любов. Його бажання не карати, а милувати. Тому нам постійно потрібно каятися в своїх гріхах, як тільки ви зрозуміли що згрішили відразу ж біжіть просити у Господа прощення. Він хоче щоб ми усвідомлювали свої гріхи, завжди шукали їх в своєму життя аби пропроити у Господа прощення.

Сьогодні пророк Міхей каже нам про милість Божу про те що Наш Бог, Він особливий і немає інших таких як Він. Міхей прославляє і оспівує милість Божу, Його любов і великодушність. Наш Бог такий добрий такий милосердний Він прощає єврейський народ, Він прощає нас з вами, Він не бажає карати нас і позбавити нас вічного життя. Він не хоче що б кожна жива душа була знищена і горіла в вічному полум'ї пекла. Він хоче прощати і прощає нас. Він відпускає всі наші гріхи коли ми приходимо до Нього, коли ми каємося перед ним розуміючи що ми сотворили гріх і засмутили нашого Творця. Гріх призводить нас до рабства, гріх весь час входить в наше життя і нам з кожним разом практикуючи гріх будь-який важко від нього піти. Але Бог милосердний сам перший простягає до нас свою руку допомоги і дає нам прощення і звільняє нас від рабства гріха. Він дає нам віру в Його милосердя і прощення лиш би тільки ми зрозуміли що згрішили і расскаялісь. Прощення гріха - це підстава для всіх інших милостей Божих. Він не зараховує гріхи того залишку єврейського народу які зберегли вірність Йому. І сьогодні це залишок досі є - Божа Церква, це народ Божий який вірить в Нього. Але не дивлячись на те що ми можемо бути віруючими християнами ми теж як і невіруючі часто грішимо, і це засмучує нашого Небесного Отця, але Він прощає нас і дає нам силу протистояти гріху. Подивіться на те який Господь милосердний він терпить наші гріхи, хоча давно міг знищити нас і увергнути наші душі в пекло, але в місце цього за своїм великодушності і милосердя прощає нас, тому що Він любить нас і він милість проявляє до нас абсолютно нами не заслужену .

Він знову і знову прощає нас кожен новий день. Він хоче прощати і знищив всі наші гріхи, Він їх просто розтоптав. А вина за гріх зникає від нас після покаяння. Він перемагає гріх в нашому житті і беззаконня перестає управляти нами. Без Нього гріх би діяв в нашому житті постійно і постійно руйнував наші життя, руйнував наші душі так що врешті-решт після смерті ми були б мучениками гієни вогненної. Але Бог настільки милосердний що не допускає цього, він хоче що б гріх був знищений в наших життях і дає нам силу перемагати гріх і ставати чистішим, Він знищив всі наші гріхи і робить нас святими, Він змінює наші життя і риси характеру, замість гріха він прищеплює нам чесноту. В один прекрасний момент Бог зібрав всі наші гріхи, все безаконня людські і кинув все це в безодню. Тому ми можемо не боятися влади гріха у нас є Бог на якого ми можемо покластися. Бог прощає наші гріхи і обіцяє нам що більше не згадає їх. В цьому і заключається Божа любов що він любить нас хоч ми цього і не заслуговуємо, Він прощає нас хоча ми повинні бути покарані. Він полюбив нас і Його любов виражаеться в тому що Він зробив для нас.

Дозвольте розповісти вам одну історію. Один монах оголосив в селі, що буде проповідувати про любов Божу, не кажучи ні слова. Того вечора люди заповнили маленьку капличку, і чернець почекав, поки не настане темрява, щоб почати службу. У церкві було темно, тільки один факел був запалений в передній частині каплиці. Чернець узяв факел і пішов до розп'яття на стіні. Він тримав факел висвітлюючи терновий вінець Ісуса залитий кров'ю, що стікає вниз. Потім він висвітлив кровоточащій цвях, що пронизує руки Господа, потім кровоточащий спис який пронизив бік Ісуса, потім кровоточащийь цвях який пронизав ноги Ісуса. Потім він задув факел і залишив тихий натовп.

Бог явився в цей грішний світ, що б взяти на себе наші гріхи, що б примирити нас з Собою і перемогти гріх. Ісус наш Спаситель став тим хто звільнив нас від гріха і саме Він став причиною по якій ми всі прощені. Ісус прийшов в цей світ що б гріхи і беззаконня наші взяти на себе і зазнати замість нас покарання за наші гріхи. Бог так любить нас що віддав заради нашого прощення Свого Сина - нашого Господа Ісуса Христа. Христос своїми стражданнями і смертю на хресті заслужив для нас прощення. Господь як прачка взяв всі наші гріхи, весь нашу бруд і очистив нас своєю кров'ю. Його кров відбілює наші душі і гріх нам пробачений. Його кров прощає всі наші гріхи і дає силу протистояти гріху в життя. Бог так нас любить що через Христа розтоптав наші гріхи. Христос віддає нам свою праведність що б ми були помилування Богом, а наші гріхи Бог забув. Це те що обіцяв Господь патріархам Якова і Аврааму, що завдяки Христу всі гріхи народу Божого буду Богом забуті і прощені. Дорогі ви всі прощені милосердним Богом і більше Він не гнівається на вас, ви були виправдані самим Богом через Ісуса Христа. І тепер коли ви покаялися і зізналися перед Богом що згрішили Він прощає вас.
+Нехай Господь поблагословить тебе, і нехай Він тебе стереже! Нехай Господь засяє на тебе лицем Своїм, і нехай буде милостивий до тебе! Нехай Господь зверне на тебе лице Своє, і хай дасть тобі мир!+

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Послання Святого апостола Павла до Лаодикійців