Як відповісти New Age?

Як здійснювати радісне благовісництво?

Необхідність Євангелії прихильникам New Age повинна спонукати християн на глибоке вивчення Слова Божого. Набуття власної впевненості в порятунку по вірі в Ісуса Христа, згідно Слову Божому, є перша і найважливіша умова для ефективного свідоцтва. Разом з тим, християнський євангеліст повинен знати набагато більше, ніж просто факт порятунку, щоб з силою звіщати «всю волю Божу» ( Діян. 20:27 ). Більше того, коли християни вивчають Слово Боже, вони зростають не тільки в пізнанні, але також в благодаті і силі, що, в свою чергу, приносить їм рясні благословення, що відкриваються кожен день.

Кроки Євангелії прихильникам New Age:
1 . Вивчайте Слово Боже.
2 . Моліться.
3 . Майте серце, надійтесь на Бога.
4 . Проявляйте християнське терпіння і любов .
5 . Не бійтеся слухати і пізнавати нове.
6 . Розповідайте, що Ісус зробив для вас!

Молитва - настільки важлива частина християнського життя, що, здається, зайвим додатково виділяти її у зв'язку з благовісництвом. Однак чи достатньо часу проводять християни в молитві? Молитва - прелюдія до благовісництва. Однак сама справа Євангелії вчиняється з ще більшою молитвою. І потім знову слідує молитва.
Серце, надіюсь на Бога, - необхідна умова для благовістя. Євангеліст повинен здійснювати своє служіння, знаючи, що ніхто і ніщо не встоїть перед Духом Святим. Кожна людина є частиною того світу, який Бог «так полюбив, що Сина свого» заради його викулення (Ів. 3:16). Багато тисяч викуплених славлять і будуть хвалити Бога у вічності за те, що Він колись послав євангеліста, який силою Святого Духа прийняв на себе «неможливу» справу. Бог дозволяє вам побачити життя, виведену із темряви до світло Христове, то це справжнє благословення. З іншого боку, вам може бути зовсім невідомо, як Святий Дух діє через ваше свідоцтво. При будь-яких обставин благовестник повинен проявляти християнське терпіння і любов. Християнин не повинен зневажати тих, хто вірить інакше, ніж він. Прихильники New Age (особливо його окультного напряму) часто вважають переконаних християн своїми лютими недругами . Нетерпиме або зверхнє ставлення може лише зморені ті культурні, соціальні чи релігійні проблеми, які, цілком ймовірно, і привели цих людей до філософії New Age. Відкриті словесні нападки або глузування тільки підсилять їх переконання, що з традиційним християнством щось не так. Не бійтеся слухати і пізнавати нове. Слухаючи, євангеліст може зрозуміти, які потреби привели того чи іншої людини до філософії New Age. Знаючи це, євангеліст може зрозуміти, як краще застосувати Слово Боже до конкретного стану людської душі. Розповідайте,  що Ісус зробив для вас. Одного разу ви вступите в розмову з незнайомцем, який, здається, виробив «імунітет» проти християнської віри. Іншим разом, вам, можливо, буде незручно вторгатися в життя вашого товариша по роботі або друга. У тому і іншому випадку знати про те, наскільки людина занурена в New Age, корисно, проте не обов'язково. Увага не повинно бути прикута до варіацій на тему New Age. Крім того, ви не зобов'язані захищати свою церкву, деномінацію або християнство взагалі. Важливо лише те, що Христос знайшов вас і врятував, і надавши велику радість і впевненість. Будьте готові поділитися простим, але ясним свідченням своєї власної віри, роблячи це в щирій, доброзичливій манері.
Пам'ятайте, що рух New Age як гуманістичного, так і окультного напряму не визнає існування гріха. Гріх - це не моральна проблема, а лише незнання про божественної сутності людини, яке слід долати в процесі «просвітління». Розповідайте, що Ісус зробив і продовжує здійснювати для вас. Ніхто не може заперечити те, що лежить в межах вашого досвіду. Поясніть, що ваша віра не залежить від медитації, стилю життя, психологічних прийомів або слів останнього вчителя. Також пам'ятайте, ніщо в New Age не може зрівнятися з великою подією Пасхи Господньої. Глибоко в серці прихильник New Age, цілком ймовірно, жадає того ж миру, радості і впевненості, якими володієте ви. Благодаттю Божою ви можете досягти цієї людини, якщо будете терпляче і щиро ділитися Доброю Новиною. Наставляючи християнських євангелістів, Апостол Петро сказав: «Будьте завжди готові всякому, хто у вас вимагає звіту у вашому сподіванні , дати відповідь ». І додав: «З лагідністю і благоговінням » ( 1Петр. 3:15 ).
Рух New Age, мабуть, в набагато більшому ступені, ніж який-небудь інший релігійний феномен сучасності, - яскраве свідчення того, що основна хвороба людства не змінилася. Люди досі хочуть бути «як боги» (Бут. 3:5 ). Однак це стосується не стільки особистої святості, скільки абсолютного всемогутності. Тому не змінилося і лікування: велике преображення через Євангеліє. Стаття Крега В. Андерсена звертається до нас:

«Шерлі Маклейн - занадто легка мішень ... Запитаємо прямо, як виглядають наші дії в очах Того, Хто знає всі наші справи і спонукання? Як щодо наших духовних потреб? Шукаємо ми більш глибокого розуміння вічності? Одержавши пізнання Боже, ділимося ми їм з братами і сестрами, щоб і вони отримували повчання? Здобувши присутність Господнє, скільки активно ми і наші товариші міняємо особа землі?» ( The Christian Century , 25 лютого 1987 ).

На закінчення особливо доречно Слово Самого Господа :
«Ми знаємо, що Син Божий прийшов, і розум нам дав, щоб пізнати Правдивого, і щоб бути в правдивому Сині Його, Ісусі Христі. Він Бог правдивий і вічне життя! Дітоньки, бережіться від ідолів! Амінь.» ( 1Ів. 5:20-21 ). +

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Послання Святого апостола Павла до Лаодикійців