Як відповісти New Age?


Служіння людям

Християни не прагнуть просто «врятувати світ від філософії New Age». Набагато більшою метою їм видається служіння всім людям, які свідомо чи несвідомо маю одного Творця і Спасителя. Служіння людям, включаючи тих, хто вже захопився New Age або тільки цікавиться ним, починається з визнання того факту, що в сучасному світі існують проблеми глобального масштабу: війни, злочинність, злидні, голод, расизм і енергетична криза. Ніхто на землі, будь то християнин або прихильник New Age, не може бути настільки зайнятий собою, щоб перекласти відповідальність за ці проблеми на інших. При тому що християни поділяють ці турботи з представниками New Age, на них, крім того, лежить і особлива відповідальність. Оскільки Бог довірив їм відповідальність за управління землею на славу Божу (Бут. 1:28 ; 9:1-7 ), християни повинні брати активну участь у соціальних, економічних і екологічних програмах, в яких відображене Боже повеління шукати блага для всіх людей. У той же час, необхідно проводити чітке розмежування між світоглядом християн і філософією New Age.
Християни і нехристияни сьогодні живуть у світі стресових ситуацій і змін. Їм доводиться мати справу як з особистими, так і з глобальними проблемами. Знання сучасної психології і психіатрії, якщо вони не суперечать Слову Божому, можуть надати неоціненну допомогу у вирішенні особистих проблем. Справляючись зі складними ситуаціями, християни мають можливість свідчити про силу Євангелія. У кожному разі, служіння побратимам по нещастю життєво важливо, оскільки воно несе людям тепло і співучасть.

Коли людям бракує віри в трансцендентного Бога Творця, вони звертаються до магії, ритуалів і людським винаходам, які суть «широка дорога». Їх мета - знайти сенс і силу. Незабаром вони стануть заперечувати саме існування «вузького шляху», подібно Шерлі Маклейн, яка стверджує, що було б богохульством поклонятися чомусь, крім самому собі. Чи не поклонятися собі - значить думати про себе занадто погано. (Chandler , Understandung the New Age , стор 289).

Всі люди бажають підтвердження своєї власної значущості і цінності. Наш Бог вважає кожну людину настільки цінною, що не пожалів Сина Свого заради спасіння людства від гріха і відновлення перерваних відносин з Богом Творцем і Господом всього. Чудо Божої любові в тому, що «Христос умер за нас, коли ми були ще грішниками » (Рим. 5:8 ; курсив додано). Будучи учнями Христа, християни повинні розглядати кожну людину як об'єкт спасительної  любові Божої. Це відноситься до старих і хворих, недієздатних і знедолених, а особливо - до незахищених (наприклад, немовлята в утробі матері не можуть говорити за себе). Християни не вважають, що реалізація внутрішнього потенціалу суперечить християнському вченню. У той же час вони не повинні допускати, щоб поклоніння собі стало мірилом людської цінності замість поклоніння Богу.Християни покликані бути «народом Божим» у всьому, що вони роблять. Християнське життя не може бути розділене на релігійну, сімейну, суспільну, дозвілля і особисте. У всіх шляхах своїх християни повинні «сяяти, як світила у світі , додержуючи слово життя» ( Флп. 2:15-16 ). Християни керуються в житті моральними принципами , почерпнутими з Слова Божого. Їх застосування поширюється на всі без винятку обставини життя. Віра повинна виражатися в ділах для блага ближніх: у прощенні помиляються, підтримці полеглих і підбадьорення перемагаючих. Християнське співчуття може знайти собі вихід в самих різних сферах. Християни можуть боротися за чистоту моральних основ, писати листи підтримки тим, хто б'ється за ті чи інші моральні принципи, жертвувати або брати участь у служінні добрих справ. Вони також можуть обиратися на громадські посади. Дуглас Грутуіс говорить про це дуже виразно в книзі «Викриття New Age» ( Unmasking the New Age ):
«Християнство - це величезний світ і світогляд ... Воно повинно здійснювати істину в будь-якій сфері життя і думки. Якщо християни залишать ключові аспекти культури - освіти, політики, науки, психології, охорону здоров'я тощо - Помилкові філософії тут же ... заповнять цю нішу. Оскільки таке вже трапилося в недавньому минулому, християни несуть відповідальність за виникнення New Age. Там де християни відступають, ворог неухильно рухається вперед" (стор. 174). Християнське життя, яка робить любов Божу реальністю в очах інших, найчастіше є тим першим кроком, який змушує людей прислухатися до Євангелія Ісуса Христа.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Проповедь на посещение Марией Елизаветы