Як відповісти New Age?

Особисте пізнання істини

Християни не залежать від самостійної еволюції в реалізації свого потенціалу чи здобутті сенсу життя. Вони знають, що повного саморозкриття вони досягають тільки у відносинах з Самим Творцем. Пізнання вічного Творця не знаходиться в межах обмеженого людського буття. Воно явлено Самим Творцем в Ісусі Христі і Святому Письмі. Тільки за допомогою об'явлення Божого і благодаті чинного в людині Святого Духа ми можемо зрозуміти, що Бог є Бог любові, Який не залишив людство, незважаючи на його відчайдушні спроби підмінити Бога самим собою. В Ісусі Христі, Своєму одинцем, Бог примирив із Собою навчань.
Це, разом з тим, не означає, що християни виходять переможцями з будь-яких спокус і скорбот. Вони не претендують на досконалість чи навіть на те, що в них є хоч щось добре. Живучи у світі, який перекручений бунтом проти Бога, християни визнають, що перебувають у стані конфлікту між «даром праведності» і необхідністю простягатися вперед, «не досягнемо Чи ми, як досяг нас Христос» ( Флп. 3:12 ). Вони залишаються уразливими для спокус Сатани, проте вони впевнені в прощенні, дарованому в Ісусі Христі. Занадто часто християн представляють у карикатурному вигляді, як люди, які вважають себе вище всіх інших. У житті християнина немає місця гордині і зарозумілості, оскільки на будь-якому етапі життя він сповідує: «По дару благодаті Божої » (Еф. 3:7).
Слово Боже, Біблія, є джерелом духовного життя і стандартом, в порівнянні з якими мають оцінюватися будь які духовні вчення. Прихильники New Age можуть бути дуже красномовні, підносячи свій обман. Деякі з них викладають свою віру в божественність людства, виражаючись цілком прямо і називаючи речі своїми іменами. Інші завуальовано говорять про свої переконання, вдаючись до християнської термінології, яку начиняють своїм сенсом в дусі New Age. Наприклад, багато прихильників New Age згодні, що «Ісус є Христос», проте в зовсім іншому сенсі, ніж про це свідчить Біблія.

Існує досить вагомі причини для антипатії, яку послідовники New Age відчувають до історичного Христа. Ісус кидає виклик всім їхнім поняттям і крушить все їх наміри ... ( Він ) не просто виключно доброю людиною .. , в якому живе Христос або Космічна Свідомість, як стверджує New Age. Він - Цар царів, і Господь пануючих. Ніхто не приходить до Отця, як тільки через Нього ( Івана 14:6 ) (Martin , The New Age Cult , стор 39).

Прихильники New Age не можуть заперечувати того впливу, який чинився Ісусом з Назарету на західний світ. Вони змушені помістити його високо або на саму вершину в своєму переліку Боговтілення або піднесених вчителів. Тому Ісус - шанована особистість в русі New Age, проте не як біблійний Христос. Христос в розумінні New Age - це лише одна з « божественних особистостей », що були в історії. Його місія, подібно місії багатьох великих вчителів минулого і сучасних гуру New Age, полягала в тому, щоб повернути широкі маси до усвідомлення власної божественності. Збочення істини в New Age поширюється не тільки на Біблію, тому християни повинні бути уважні до будь істині і насторожує щодо історичних фальсифікацій. Наприклад, твердження, що стародавні єгиптяни вірили в реінкарнацію, зовсім не відповідає фактам. Крім відсутності будь-яких вказівок на реінкарнацію в документах античності, самі похоронні ритуали Єгиптян були засновані на вірі в те, що померлий вже не повернеться на землю. Ще більш кричущим є твердження про те, що вчення про реінкарнацію містилося в Біблії доти, поки Юстиніан в 553 не заборонив його на Другому Константинопольському Соборі. Інші звинувачують у цьому імператора Костянтина і Нікейський Собор. Отці Церкви знали про реінкарнацію як про язичницькому віруванні ( «Одне з химерних повір'їв язичників», Григорій Ніський, 335), однак Отці цитували аж ніяк не «усічену» Біблію. Оріген, якого прихильники New Age часто називають учителем реінкарнації, був автором розгорнутого трактату про згубність цього вчення. Він говорив: «Ми цього не знаходимо у Святому Письмі зовсім». Тим часом ці омани повторюються авторами New Age знову і знову, вони цитують один одного доти, поки їх слова ні починають здаватися фактами.

Обман також криється і в тому, що окультний New Age називає реінкарнацію вченням надії. Поїздка по містах Індії, де ідеї «нового» століття тримали людей у ​​рабстві століттями, відкриє вашому погляду голод, злидні, хвороби, експлуатацію та цілковите відчай, що виникає з невблаганного закону карми, реінкарнації і вчення про самообожнювання. Чи не це «останній еволюційний стрибок», «золотий вік», до якого веде рух New Age людство?
Християнам необхідно навчитися відрізняти істину від брехні, якщо вони хочуть дотримуватися всіх запобіжних заходів. Належить чітко розрізняти безпосередньо New Age Століття і те, що тільки здається таким ( в силу схожості термінології тощо). Занадто загальні судження, як правило, ні до чого не приводять. Ярлик New Age не можна вішати на все, що має справу з самовдосконаленням, розумової дисципліною або глобальним поглядом на вирішення проблем людства. Не всякого, хто вживає модні слівця з лексикону New Age, можна вважати прихильником цього руху. Незважаючи на те, що президент Джордж Буш [старший] з ентузіазмом говорив про «точки світу», його не можна автоматично зараховувати до розряду прихильників New Age. Не можна робити поспішні висновки, засновані лише на термінології. Для розпізнання справжніх ідей New Age необхідний більш широкий змістовний контекст.
Також слід зазначити, що хоча багато корпоративних мотиваційні семінари поволі, під маскою розвитку людського потенціалу насаджують принципи New Age, не всякі семінари з особистого розвитку обов'язково сповідують філософію «Нового століття». Багато хто з них можуть виявитися корисними для християн в плані професійного та особистого зростання. Такі семінари можуть допомогти звільнитися від ірраціональних страхів, самобичування і негативного сприйняття обставин, вони можуть навчити пізнання себе через переживання і випробування, підтримувати і берегти гідність кожної людини, включаючи людей похилого віку, хворих, беззахисних і знедолених.

Деякі критики руху New Age звинувачують вчителів «Позитивного сповідання» та організації «Слово / Віра» у проповіді ньюейджевскіх принципів. Звичайно, існують деякі паралелі між проповідниками «успіху» і глашатаями New Age. Однак існує величезна різниця між невірним застосуванням Євангелія та його відвертим запереченням. Деякі вчителі «успіху» дійсно наближаються до мислення New Age, коли представляють Євангеліє як формулу управління Богом для досягнення бездоганного здоров'я, необмеженого добробуту і успіху у всіх підприємствах. Ця «теологія слави» пошкоджує Слово Боже тим, що веде увагу від хреста Христового, однак це не те ж саме, що New Age, який відкидає Бога Творця, Спасителя і Освячуючого. Для християн, однак, пошук істини, як тимчасової, так і вічної, не повинно бути самоціллю. Цей пошук покликаний зробити нас більш проникливими в тому складному світі, в якому ми живемо.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Послання Святого апостола Павла до Лаодикійців