Наш спадок - дорогоцінна кров Христа


«І знайте, що не тлінним сріблом або золотом відкуплені ви були від марного вашого життя, що передане вам від батьків, але дорогоцінною кров'ю Христа, як непорочного й чистого Ягняти, що призначений був іще перед закладинами світу, але був з'явлений вам за останнього часу. Через Нього ви віруєте в Бога, що з мертвих Його воскресив та дав славу Йому, щоб була ваша віра й надія на Бога.»  (1Петр.1:18-21)



Доволі часто я зустрічаю людей, які вважають, що гроші це найважливіший елемент для того щоб позбутися усіх своїх проблем. Погодьтеся що в більшості випадків нашого життя, гроші могли би вирішити більшість проблем. Мій друг колись сказав так: «Не вчить мене жити, а краще допоможіть матеріально». А як вам один з голівудських фільмів про хлопця який отримав в спадок велику купу грошей? Не заважало б кожному з нас мати якогось багатого родича, який неодмінно зоставив би нам після своє смерті – міліони євро.
Шановні брати, дозвольте розповісти вам про спадок, який ми вже маємо від наших батьків. Цей спадок не вимірюється в грамах, та каратах, цей спадок вимірюється лише одним мірилом – Богом. Від пробатька Адама, наші батьки отримали те, що ми отримали від них народившись. Це спорченість нашої природи, нам в спадок батьки передали гріх та наслідок гріха смерть. Через гріх Бог засуджує нас, на вічні муки. Від цього не врятує нас ні золото, ні срібло, ні гроші – бо якщо це є центр нашого життя – то воно дійсно марне. 
Петро чітко каже нам про спадок інший, цей спадок ми отримали через любов Божу до нас - розкаяних грішників, це спасіння через Ісуса Христа. Ви подивіться наш скарб не золото, не срібло, не нафта, а дорого цінніша кров нашого Викупителя – Ісуса Христа – це є найбільший діамант який ми отримали від люблячого нас Бога. Бог нас відкупив кров’ю Ісуса. Без цього ми не були би виправдані Богом. Отець Небесний дав нашим пробатькам Адаму і Єві на спадок одне пророцтво про Викупителя, який розтрощіть голову дияволу. Бог продумав наш план спасіння ще до того як світ був створений. Бог знав все що станеться з його творінням, Він знав що ми будемо грішити, але Він сотворив нас, Він все це сотворив і через Христа запрошує всіх людей до Царства Небесного. 
Христос що був розп’ятий за всіх людей , над ним насміхалися, знущались, і все це робив Христос за ради всіх нас. Ніхто не чекав Його воскресіння, навіть Його учні вже поховали Його і не чекали на Воскресіння Викупителя. Але Ісус воскрес з мертвих, даруючи нам добру новину нашого спасіння. 
Ми повинні вірити Йому, ми повинні надіятися на Бога. Ісус наш Господь хоче щоби ми частіше ходили до Його церкви, досліджували кожен день Його Слово та приймали його дорогоцінну кров під час Таїнства Алтаря.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Проповідь на 20 – ту неділя після Трійці

Марка 10, 2 - 16: « 2 Підійшли фарисеї та, випробовуючи Його, запитували:―Чи дозволено чоловікові розлучатися зі своєю дружиною? 3 Ісус у ...