Мартін Лютер - "Покаяння та Причастя"


33. На закінчення скажу відносно Господньої вечері, що коли ми причастилися, ми обов'язково повинні приділити увагу любові, і таким чином запевнити себе в тому, що ми отримали причастя з користю, і в той же час підготували свідоцтво для інших, щоб не сталося так, що ми після таїнства залишилися незмінними. Тому, як я вже казав, ми повинні повернутися від нашої побожності і думок до відносин з нашими ближніми і відчувати себе в цьому дзеркалі з усією серйозністю. Оскільки Слово Боже і діло не є даремними, але призначені, щоб напоумити нас, звільнити від гріха, смерті і диявола, страху і зробити нас слугами самого незначного людини на землі, і це навіть без найменшої скарги з нашого боку, тими, хто тішиться, коли знаходимо кого - то, хто потребує нашої допомоги та тих, хто боїться тільки того, що, після здобуття настільки багато чого, ми можемо не використовувати все це.

34. Якщо Господня Вечеря хоч в чомусь не досягла бажаного, є привід побоюватися, що їй завдано шкоди. Проте, якщо результат невеликий, ми повинні відкидати не тих, хто недосконалий і слабкий, але тих , хто ледачий і нахабний, хто уявляє, що вже зробив чимало, взявши участь в неповноцінному таїнстві. Перемена повинна відбутися в вас, і повинні бути тому свідки, тоді ви зможете сприймати через складові частини таїнства, що Бог з вами, і ваша віра буде обов'язково рости і міцніти. Ви можете відчути своє зростання по тому, що стали більш радісними і сміливими, ніж раніше. Раніше, коли ми чули про смерть і думали про гріх , світ здавався нам дуже тісним . Якщо тепер ми сприймаємо все інакше , так це не через нашої власної сили , оскільки в минулому ми не могли досягти настільки багато чого , хоча б ми доклали багато більше зусиль. Точно так само , ви можете відчути , ласкаві ви з тим , хто пошматував вас , і милосердні ви до того , хто хворий . Таким чином ви можете визначити , справила чи Господня вечеря які-небудь плоди у вашій власній життя. Якщо ви нічого не відчуваєте , звертайтеся до Бога і промовте про ваші недоліки і труднощі . Ми всі повинні робити це , поки живемо , оскільки сказано , що немає серед нас досконалих. А тепер з нашої теми сказано достатньо.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Проповедь на посещение Марией Елизаветы