Одна жертва - 2 Таїнства


Назарянин, що висить там на Голгофі, не схожий на багатого. Ніхто не подумав би про Нього як про первосвященика. Він не був одягнений у ошатний одяг, як сьогодні одягаються багато пасторів. Його навіть не одягли в чудовий одяг, який наказав Бог
 носити Левитам в старозавітні часи. Ісая пророкував: "Бо Він виріс перед Ним, мов галузка, і мов корінь з сухої землі, не мав Він принади й не мав пишноти; і ми Його бачили, та краси не було, щоб Його пожадати! »(Ісая
53: 2). І все ж цей розп'ятий був справді найвищим священиком, бо, як стверджує автор послання до  Євреїв: "і не з кров'ю козлів та телят, але з власною кров'ю увійшов до святині один раз, та й набув вічне відкуплення."(Євр. 9:12).

Кривава жертва на Голгофському хресті и була єдиною у своєму роді. Це була кров яка належала самому Сину Божому. Сила пролитої крові принесла величезні переваги. Набагато більше благословень, ніж могли купити гроші ! "І знайте, що не тлінним сріблом або золотом відкуплені ви були від марного вашого життя, що передане вам від батьків, але дорогоцінною кров'ю Христа, як непорочного й чистого Ягняти" (1 Петра 1:18, 19). Більше того, ефект жертви був глобальним! Так, як Ісая передбачив і Хреститель підтвердив: "Оце Агнець Божий, що на Себе гріх світу бере!" (Івана 1:29).

Бачиш, Ягня - Лев-переможений. Смерть не могла стримати Його. Його воскресіння до життя і вознесіння на Небесний престол показує нам, без жодних сумнівів, що Він - наш живий і вічний Бог. Це означає, що ви і я, і всі, хто чує це повідомлення дійсно мають прощення всіх гріхів! Бог простив та помилував кожного грішника бо Христова  гробниця порожня! Ось чому всі віруючі одного дня приєднаються до слави унікального жертовного, але живого Агнця. "Достойний Агнець, що заколений, прийняти силу, і багатство, і мудрість, і міць, і честь, і славу, і благословення!(Об'явлення 5:12).

Одна жертва робиться глибоко особистою для кожного з нас у встановлених Богом Таїнствах Хрещення та Господньої ВечеріВислухавши послання Євангелія, проголошене нам  завдяки «видимому Євангелію» яке ми можемо прийняти через два Таїнства - це  дає нам прощення Христом наших гріхів - це те що кожен
з нас відчайдушно потребує -це Євангеліє потрапляє в наші серцяДля наших душ немає іншого зв’язку з Христом, крім через Слово та Таїнство. Бог Святий Дух діє віру в нас через ці канали.

Цю заяву ми знаходимо в наших Лютеранських Віросповіданнях: "І Бог водночас Словом і обрядами спонукає серця вірувати та осягати віру, як і каже Павло (Рим. 10:17): «Віра від слухання». Але так само, як і Слово входить у вуха для того, щоби вдарити серця, так само і сам обряд зустрічається з очима для того, щоб зрушити серця. Вплив Божого Слова та обряду є таким самим, як про це добре сказано Августином, що Таїнство є «видиме слово»,2 тому що обряд приймається очима і є наче картиною Слова, що означає те саме, що й Слово. Тому вплив обох є однаковим." (АП, XIII, 5).

Нехай будуть наші думки в цей святий час Великого посту та Великодня спрямовані на Єдину Жертву, яка приносить користь нашій душі через два Таїнства. Хрещення і Господня Вечеря жодним чином не налаштовують нас на опозицію до проповідуваного Євангелія, але "видимими способами" застосовується те саме Євангеліє нашого Господа до нас. Це є благословенням для всіх, коли ми збираємось на богослужіння!

Автор: REV. JOHN A. MOLDSTAD

Немає коментарів:

Дописати коментар

Проповідь на 20 – ту неділя після Трійці

Марка 10, 2 - 16: « 2 Підійшли фарисеї та, випробовуючи Його, запитували:―Чи дозволено чоловікові розлучатися зі своєю дружиною? 3 Ісус у ...