Проповідь на 5-ту Неділю Страстного часу


"Він за днів тіла Свого з голосінням великим та слізьми приніс був благання й молитви до Того, хто від смерти Його міг спасти, і був вислуханий за побожність Свою. І хоч Сином Він був, проте навчився послуху з того, що вистраждав був. А вдосконалившися, Він для всіх, хто слухняний Йому, спричинився для вічного спасіння" (Євр. 5:7-9)

Принцип доміно - поширення по ланцюжку (ланцюгова реакція) певного явища під дією якого-небудь фактора, який впливає на перший елемент ланцюга. Принцип доміно означає, що невелика зміна першого елемента ланцюга викликає аналогічні зміни сусідніх елементів, які потім викликають подібні зміни наступних, і так далі в лінійній послідовності.

UМир вам усім у Христі! Амінь.U
Дорогі друзі в цьому тексті учень апостола Павла говорить про виконанні Господом Ісусом своїх службових обов'язків. Як ми знаємо Ісус Христос прийшов у цей світ з особливими місіями. Він прийшов послужити нам як первосвященик, віддавши себе в жертву за всіх людей. Ісус народився людиною, він прийняв на Себе плоть в якій жив 33 роки. Бог став смертною людиною та рахував дні життя Свого на землі, щоб дати нам приклад, як ми повинні обчислювати свої дні. Якби ми обчислювали своє життя днями, то це спонукало б нас намагатися виконати роботу кожного дня в свій день. Ісус всі дні життя свого був безгрішний і слухняний. Він слухався своїх батьків, він щоразу їхав до Єрусалиму щоб там за Законом призвести всеспалення. Він виконував Закон Божий замість нас, тому що людина не може через зіпсутість природи своєї бути слухняним Богу і виконати 10 заповідей не кажучи вже про інші старозавітні закони для євреїв. Ісус виконав всі закони. Наш Господь під час свого життя як і всі люди голодував, був не раз випробовуваний, вінцем усього цього було коли Він стікав кров'ю і помирав на Голгофському хресті. Тепер коли він Вознесся, він разом зі своїм тілом невидимо перебуває скрізь, з нами зараз, коли ми читаємо Біблію, коли молимося, коли нас хрестили, коли ми в Церкві, Він є в Вічері Господній, коли ми приймаємо Його реальне тіло і кров у вигляді хліба і вина. Ісус разом зі своїм багатостраждальним тілом перебуває завжди з нами.

Давайте подивимося далі, коли він помирав на хресті або в Гефсиманському саду, адже Отець Небесний міг Його спасти від смерті. Він міг запобігти Його смерті. Та й сам Ісус міг покликати тисячу ангелів і вони його звільнили, пам'ятаєте як Йому кричали: «Якщо ти Син Божий зійди з хреста». Отець, Ісус і Дух Святий не зробили цього, бо в цьому полягає любов Божа, сам Бог жертвує боголюдиною і віддає самого себе на розп'яття, на страждання, на смерть. Що б ми діти Його, вершина творіння Божого були врятовані. Подумайте тільки що було б з нами, з усім людством, Божий гнів через нашу зіпсутість і гріховності вилився б на всіх людей цього світу, все людство всі люди були б знищені і горіли в пеклі. Але милосердний Ісус Христос - віддає себе за всіх людей. Христос за днів тіла Свого приносив молитви і благання Свого Отця як запорука Свого майбутнього клопотання на небесах. Ми знаємо дуже багато прикладів Його молитов. Тут йдеться про Його молитві під час боріння: «І пройшовши трохи вперед, упав на обличчя, та молився й казав: Отче Мій, коли можна, нехай обмине ця чаша Мене ця; втім, не як Я хочу, а як Ти. »(Матф.26: 39), коли Він молився за учнів і за всіх віруючих у Нього за словом їх. Свої молитви і благання Христос підносив з голосінням великим та слізьми, цим самим залишаючи нам приклад, що треба не просто молитися, але молитися гаряче і наполегливо. Ісус був почутий, Він дійсно отримав відповідь від Бога, Він отримав підтримку під час боротьби і пристрасті в саду перед тим як Його схопили. Він мав підтримку коли проходив через смерть і коли був позбавлений від неї шляхом славного воскресіння. Він був почутий за побожність. Він пережив жахливе відчуття гніву Божого, випробував тяжкість тягаря гріха. Він пройшов через смерть, Він був не позбавлений від смерті, але благополучно проведений через неї. Ми можемо неодноразово позбавлятися від хвороб, але ми ніколи не позбудемося смерті, поки не пройдемо через неї. І хто таким чином рятується від смерті, той повністю звільниться від неї в останній день через славне воскресіння, запорукою і першим плодом якого було воскресіння Христа.

Христос був Син, Єдинородний Син Отця. Можна подумати, що це повинно було позбавити Його від страждань, але ні, Він не був від них позбавлений. Нехай же ніхто з дітей Божих, які стали такий. Ісус вдосконалився через страждання. Шляхом пасивного послуху Він навик активного слухняності, тобто вправлявся, проходячи цей великий урок, і довів, що добре і досконало засвоїв його. Хоча Він ніколи не був неслухняним, проте Він ніколи раніше не здійснював такого акта покори, як послух до смерті і смерті хресної. Цим Він залишив нам приклад, щоб ми навчилися у всіх своїх стражданнях смиренно підкорятися волі Божої. Ми потребуємо стражданнях, щоб навчитися слухняності. Своїми стражданнями Він зробив ту частину Свого служіння, яка повинна була бути виконана на землі, принісши жертву примирення за гріх; в цьому сенсі і сказано про Нього, що Він здійснився, тобто став досконалою жертвою умилостивления.

В результаті Він став винуватцем вічного спасіння для людей; Своїми стражданнями Він купив повне звільнення від гріха і смерті і придбав повноту святості і блаженства для Своїх дітей. Про це порятунок Він сповістив в Євангелії, запропонував його в Новому завіті і через посланого Ним Духа Святого зробив людей здатними прийняти це порятунок. Це порятунок даруется тільки тим, хто скоряється Христу. Недостатньо мати лише деяке богословську пізнання про Христа, або тільки сповідувати віру в Нього, але необхідно слухати Його слову і бути слухняними Йому. Для тих, хто слухняний Йому, хто присвятив себе Йому, відрікшись себе, взявши свій хрест і слідуючи за Ним, Вони отримають нагороду свою, воскресіння і вічне спілкування з Триєдиним Богом на Небесах.
UІ мир Божий, що вищий від усякого розуму, хай береже серця ваші та ваші думки у Христі Ісусі.U

Немає коментарів:

Дописати коментар

Проповідь на 20 – ту неділя після Трійці

Марка 10, 2 - 16: « 2 Підійшли фарисеї та, випробовуючи Його, запитували:―Чи дозволено чоловікові розлучатися зі своєю дружиною? 3 Ісус у ...