Про закрите Причастя

У нашій лютеранської церкви ми практикуємо закрите Причастя, наполягаючи на тому, що брати участь у Таїнстві дозволено тільки гідним членам лютеранської церкви ... Коли людина причащається біля вівтаря якоїсь Церкви, він тим самим публічно сповідує віровчення цієї церкви і вступає в спілкування з тим, з ким він причащається ... Не існує спілкування ближче, ніж спілкування престолу. Іновірців не слід допускати до Таїнства. Той, хто не вірує, що в Таїнстві Христос подає нам Свої істинні Тіло і Кров, і що причастники приймають їх своїми устами, незалежно від своєї гідності, не роздумує про Тіло Христове (1 Кор. 11:29) і ні за яких умов не може бути допущений до Таїнства. Але навіть той, хто сповідує істинну присутність Христового Тіла і Крові, не повинен приступати до Таїнства, якщо він не є і не має наміру стати членом істинної Євангеличної-Лютеранської Церкви, але хоче залишатися римо-католиком, баптистом, пресвітеріанином, методистом або членом будь-якої іншої з церков Реформації. Потрібно пам'ятати, що людина, яка причащається біля вівтаря церкви, тим самим сповідує віровчення цієї церкви. Ми маємо право вважати, що ті, хто причащається біля наших лютеранських вівтарів сповідують віру лютеранської церкви. Сам Господь вимагає, щоб кожен християнин вірою приймав Слово Боже цілком, а не тільки якусь його частину, Мт. 28:20.
— John Fritz, Pastoral Theology, St. Louis: CPH, 1932, p. 135.

Взято тутhttp://www.liveinternet.ru/users/1650027/post114153346/

Немає коментарів:

Дописати коментар

Проповідь на 20 – ту неділя після Трійці

Марка 10, 2 - 16: « 2 Підійшли фарисеї та, випробовуючи Його, запитували:―Чи дозволено чоловікові розлучатися зі своєю дружиною? 3 Ісус у ...