Чи треба Христити дітей та немовлят?



Сьогодні в світі є багато проповідників та церков, які стверджують, що дітей не можна Христити. Хоча Хрищення дітей практикується в християнській церкві з давніх часів: ще коли Ісус Христос повелів своїм апостолам Христити всі народи. Але багато різних деномінацій кажуть буцімто не треба христити дітей, бо вони не можуть вірити у малому віці і не здібні самостійно виявити свою волю христитися. Сьогодні такі деномінації зростають з кожним роком і все частіше нападають на доктрину хрищення дітей. Це призводить до того, що нам треба захищати цю доктрину, адже ми віримо і маємо справжні докази того, що Ісус Христос наш Господь хоче, щоби діти христилися. Оскільки в Україні багато людей свого часу було охрищено в дитинстві, при зустрічі з християнами, які перехрищують, можуть задати собі таке питання: «Чи справжнє моє Хрищення, яке було зроблене в дитинстві?»
Деякі люди, які тільки почали ходити до Лютеранської Церкви, народивши дітей чи плануючи в майбутньому народити дітей, можуть при зустрічі з представниками перехрищенства запитати себе: «Чи охристити свою дитину після народження?»
Деякі борці дитячої свободи вважають що Хрищення для дитини – це забирання у дитини свободи вибору. Багато з таких людей або майже ніколи не були в церкві, або є представниками тих конфесій та християнських рухів, які просто філософствують про особисте рішення Охриститися.
Питання Хрищення є для членів Лютеранської Церкви питанням віросповідання. Ми не можемо залишити людей без відповіді на ці питання, бо насправді ці питання стосуються і спасіння людських душ. Нехтування Хрищенням призводить до покарання Богом таких людей.
Вчення про Святе Хрищення є одним з тих Біблійних вчень, що на ряду з вченням про виправдання займають ключове положення в нашому житті – житті дітей Божих, учнів Христових, яким треба виконувати волю Отця Небесного та бути ревними наслідниками вчення нашого Викупителя Ісуса Христа.
Як каже Кіпріан Карфагенський: «Від Хрищення та благодаті Божої, до всіх людей Милосердного, Благого Бога, ніхто не повинен у нас забирати. Цього необхідно триматися та дотримуватися як по відношенню до всіх, так і особливо, вважаємо, по відношенню до новонароджених немовлята, які заслуговують переважно нашу участь та милосердя Боже».
Християни всіх поколінь бережно зберігали цей Божий Заповіт – Ісуса Христа: «Тож ідіть, і навчіть всі народи, христячи їх в Ім'я Отця, і Сина, і Святого Духа (Матв.28:19)». Дійсно необхідно до кінця триматися цього повеління Нашого Милосердного Бога, який дає таке велике Таїнство, яке ми не маємо право недооцінювати і не триматися, бо це Боже повеління. Наскільки милосердний Бог, що Він дає нам такий Великий і Необхідний засіб покріплення у вірі, прощення гріхів.
В цій роботі ми спробуємо доказати на основі Писання необхідність Христити дітей та немовлят. Відповім на запитання, що дає Хрищення хрещеним, та що таке Хрищення.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Проповідь на 3-ю Неділю після Пасхи

2 Коринфян  4, 14 - 18: 14  оскільки знаємо, що Той, Хто воскресив Господа Христа, воскресить і нас разом з Ісусом та представить разом із в...