Ларрі Пітерс про пісні прославлення та нові "таїнства"


«Пісні прославлення - це нове Таїнство» - цей добрий вислів Джона Кляйніга процитував на конференції Doxology пастор Есгет. Але що ще залишається робити християнам, якщо ніяких інших Таїнств у них вже немає? Лише створювати нові «таїнства», що відповідають вимогам часу, створені по їхньому смакові і дають їм те, чого вони бажають. Відкинувши справжні засоби благодаті, люди не можуть жити у вакуумі. Щось має прийти на зміну цим Таїнствам. І тому люди або перетворюють в «таїнства» інші аспекти християнського життя, які добрі і гідні самі по собі, але не є Таїнствами (наприклад, молитву), або спотворюють справжнє призначення якихось речей, щоб додати їм видимість «таїнств» (наприклад , п'ятидесятницькі дари Духа). Єдина біда в тому, що з молитви, пісень прославлення та п'ятидесятницьких дарів виходять жахливо погані Таїнства. У них немає ні Божої заповіді, ні обітниці благодаті, ні матеріального елемента для прив'язки. І тому ми знову опиняємося в світі почуттів ...

Одна справа, коли так чинить громада, яка в принципі заперечує Таїнства, але зовсім інше - коли лютерани повертаються спиною до великої потаємної дії Бога, завдяки якому Христос присутній серед нас і дарує нам Свою благодать.
Саме в цьому значною мірою полягає проблема сучасного поклоніння і ревного євангелізму - коли їх підносять на п'єдестал вищого втілення істинного сенсу християнства, вода Хрищення, хліб і вино Євхаристії, дар відпущення гріхів, Пасторське покликання, дароване шляхом рукопокладання, і незмінна звістка Писання стають менш важливими, ніж те, що ми робимо, коли «поклоняємося». Ми починаємо відчувати потребу в музиці, заводний танцювальний ритм який знаходив би відгук у душах наших сучасників, потреба в піснях, в яких більше говориться про нас, ніж про Бога, потреба в лічильниках, за допомогою яких ми підраховуємо свої успіхи в благовісті, немов армія переможців, підраховує тіла здоланих ворогів, потреба в пасторах, які не роблять нічого такого, чого кожен з нас, при бажанні, не зміг би зробити сам ... І врешті-решт, ми приходимо до «євангелії», яке говорить нам, що ми повинні бути щасливі, що секс, сім'я, діти і робота дані нам для того, щоб ми були щасливі - ах, так, і церква теж потрібна для цього.
Коли ми віддаємо перевагу всім цим іншим аспектам християнського життя, перетворюємо їх в «таїнства» і ігноруємо те, з чим Бог пов'язав Своє Слово і обітницю, засоби благодаті, в яких нам відкривається Христос, Церква втрачає опору і починає плавати за течією. Це все одно, як якби ми сказали: «Крутіше за все те, що ми відчували, і як ми співали, Ісус був одним з нас, і коли ми повернулися додому, наше життя стало ще кращим - таким, як нам хотілося».
- Пастор Ларрі Пітерс
Взято з відси: http://www.liveinternet.ru/users/1650027/post136603388/

Немає коментарів:

Дописати коментар

Проповідь на 3-ю Неділю після Пасхи

2 Коринфян  4, 14 - 18: 14  оскільки знаємо, що Той, Хто воскресив Господа Христа, воскресить і нас разом з Ісусом та представить разом із в...