П’ятидесятниця! Та окультний день Святої Трійці

П’ятидесятниця - день коли на апостолів зійшов Святий Дух, і вони почали проповідувати Євангеліє на різних мовах світу. Саме сьогодні Церква згадує ці Біблійні події. Сьогодні була святкова служба з Євхаристією, сьогодні я вперше одяг дияконський орар та служив при престолі допомогаючи пастиреві громади.
Була дуже цікава проповідь  пастора.
IMGP0621
  Повертаючись до дому я міркував о сучасному православному розумінні П’ятидесятниці та Свята на честь Святої Трійці. Кожний сучасний православний знає що на день Трійці треба купити зелені. Бо саме в цей день треба приходити до храму з букетом лугових трав. Цю зелень можна  як завжди побачити скрізь, та купити у якоїсь бабці. Цікаво що більшість сучасних православних покупають зелень для оберега.  По традиції цю зелень треба освятити та прикрасити свій дім. Полин кладуть до підвіконня – захищає від поганих людей. Любисток до дзеркала – щоб люди любили. Аїр на підлогу – очищує дім від нечесті. М’яту ставлять до ікони – для позитивних емоцій. А найголовніше що Троїцькі трави неможна виносити з дому до наступної весни, з них треба заварювати чай та пити при хворобах. А як що цього не зробили то треба перед наступною Трійцею винести та спалити, бо будете хворіти.
Ці люди забули про найголовніше, їм потрібен Христос. Саме Ісус Христос за нас помер на хресті, перенісши  муки за кожний наш прогріх.  І не треба покладатися на полин, любисток, аїр та м’яту вони не принесуть вам того що ви шукаєте в них, бо це є гріх (1Iван.3:8). Бо всі ці речі (позитивні емоції, любов, захист від диявола та інш. ) приходить від Господа через читання Слова та споживання Його реального тіла та крові. Розп’ятий і Воскреслий Христос захистить вас від всього поганого, Він дасть вам віру та любов, Він є ВАШИМ захистом від нечесті, диявола, Він є ваші позитивні емоції (Пс.3:9). Подивиться на Христа, зверніться у молитві до Господа, і Він дасть вам Господа Духа Святого і вже більше не потрібно буде вам ці трави. Бо Він є той хто дає вам в вашій утробі ріки живої води (Івана 7:37-39а). Покладайтеся на Бога, і Він Твердинею вашою буде (Пс.17:3) . Амінь!

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Проповедь на посещение Марией Елизаветы