Чи треба боятися Пекла ?

У 2005 році викладач богословського шотландського Університету святого апостола Андрія провів опитування та виявив наступне:
1\3 духівництва країни вірує, що відступників від Бога чекають “ вічні розумові муки у пеклі”, 1\5 вірує, що ті хто буде в пеклі будь відчувати фізичні муки. Сьогодні в світі достатньо сильно розпространяєтся лжевчення Свідків Єгови та ліберального християнства, які можуть заплутати кожну людину, бо перші вважають що Бог настільки добрий що не покарає грішників Він просто їх не воскресить, а другі вважають що людина умовно опиняєтся в пеклі тоб то психологічно та за своїм духовним відчуттям.
Чи реальне пекло ? Чи треба його боятися ? На ці запитання є відповідь, і вона лежить у Святому Письмі.
Спочатку спробуємо розібратися що робиться з людиною після смерти ?
В Святому Писанні Бог нам каже що сталося при створені Адама: “ І створив Господь Бог людину з пороху земного. І дихання життя вдихнув у ніздрі її , і стала людина живою душею.” (Бут. 2:7) Цей вірш ми можемо розібрати на 3 частини. Перша частина нам каже: “ І створив Господь Бог людину з пороху земного.” Ця частина нам каже про те що Бог створив людину, тобто її тіло. У другій частині ми читаємо: “І дихання життя вдихнув у ніздрі її”. Бог вдихає в людину життя. Третя частина говорить нам про те що людина стала живою душею. Людина состоїть з тіла та душі от про що каже нам цей вірш. Що ж сталося з людиною після гріхопадіння ? Коли Бог об’являє Адаму покарання: “ У поті свойого лиця ти їстимеш хліб, аж поки не вернешся в землю, бо з неї ти взятий. Бо ти порох, і до пороху вернешся.” (Бут. 3: 19). Свідки Єгови вам скажуть що тіло Адамове та душа Адам помруть. Але це не так, бо як ми знаємо тіло людини було створене з пороху (Бут. 2:7а), але ж душа була вдихнута людині від Бога (Бут. 2:7б), як вона могла обернутися на порох, як що вона була створена не з пороху?
Чи є у когось бесмертна душа , та чи може вона знати та відчувати?
Свідки Єгови вважають що душа помирає разом з тілом , і мертва душа не може нічого робити. От що каже Слово Боже: “ І коли п’яту печатку розкрив, я побачив під жертівником душі побитих за Боже Слово, і за свідчення, яке вони мали. І кликнули вони гучним голосом, кажучи: Аж доки, Владико святий та праведний, не будеш судити, і не мститимеш тим, хто живе на землі, за кров нашу ? “ (Об. 6:9,10). Отож душі мертвих людей знають, діють, говорять. Свідки Єгови вам зацитують: “ Бо знають живі, що помруть , а померлі нічого не знають” – це не закінчений вірш з книги Екклезіяста (Ек. 9:5), на що ми можема відповісти словами Екклезіяста: “ І вернеться порох у землю, як був, а дух вернеться знову до Бога, що дав був його !” (Ек. 12:7). У Ек. 9:5 маєтся на увазі що померлі позбавлені радощей земних (Мт.5:11), але душі з Богом, а Бог все знає, тож і душі дізнаються все що її буде потрібно.
Свідки Єгови ж вважають що людина нічого незнає тому й мук в пеклі не знатимуть. Але як ми зьясували це не правда.
А тепер дізнаймося чому навчає нас про пекло Ісус Христос та Дух Святий ?
От що каже Ісус Христос: “І коли твоє око спокушує, вибери його: краще тобі однооким війти в Царство Боже, ніж з обома очима бути вкиненому до геєни огненої.” (Мр. 9:47), “Тоді скаже й тим, хто ліворуч: Ідіть ви від Мене, прокляті, у вічний огонь, що дияволові та його посланцям приготовлений.”(Мт. 25:41). Ці слова Ісуса Христа, Нашого Господа доказують нам що Господь вчив про доктрину пекла.
Але Свідки Єгови вчать що Ісус не міг так сказати бо: “ мертві нічого не знають”(Ек.9:5), а що деяка частина цих віршив не правильно перекладена, а саме (геєни огненої) у Мр. 9:47. Та й дійсно людям краще не знати про пекло яке їх чекає, їм так спокіно жити у гріхові та ложному вченні що Свідкам Єгови що деяким ліберальним християнам , будучі засліпленими неправдивим вченям. Апостол Іван Богослов також пише о том що буде з Дияволом: “ А диявол, що зводив їх, був укинений в озеро огняне та сірчане, де звірина й пророк неправдивий. І мучені вони будуть день і ніч на вічні віки” (Об. 20:10).Свідки Єгови вам скажуть що в Матвія 25:41“вогонь вічний “ та в книзі Об'явлення 20:10 “ озеро огняне та сірчане” які були приготований для диявола і слуг його це лише уява Ісуса Христа, насправді духи не можуть горіти. Але як що правильно читати то вогонь саме уготовлений для тих духів і нема того чого б не зміг би зробити Всемогутній Бог.
Окрім Нового заповіту доктрина про пекло зустрічається у Старому заповіт , там зустрічається зходження душ мертвих після смерті у шеол, тобто у пекло. От одне з таких місць: “.....У жалобі зійду я до сина мого до шеолу.”(Бут. 37:35). Яков отримавши неправдиву звістку про Йосипа надіявся на зустріч з Йосипом після смерти,так оплакуючи свого сина що бажав піти за сином у пекло. У псалмах святого царя Давида ми також зустрічаємо слова про пекло.”Попрямують безбожні в шеол, всі народи , що Бога забули.”(Пс.9:18). У інших псалмах йде пророцтво о зішесті Господа Ісуса Христа у пекло , тим самим визволивши віруючих у Христа Ісуса. І досі ми згадуємо про це у символах віри. “ велика бо милість Твоя надо мною, і вирвав Ти душу мою від шеолу глибокого.”(Пс.85:13).
Багато місбць у Біблії нам кажуть про пекло , але Вартова Башта керується своєю людською логікою та не правельним перекладом Біблії.
Тому вчення Свідків Єгови та інших доктрин, які відкидають реальність пекла це лжевчення, яке має мету збити людину з пантелику, для того щоб вона не знала що розплата за гріх це вічне горіння в пеклі, яке треба боятися . А вірним Христовим не треба боятися пекла бо вони виправдані Кровью та Тілом Ісуса Христа , і їх чекає вічне спілкування з Триєдиним Богом .
Автор: Сергій Березін

Немає коментарів:

Дописати коментар

Проповідь на 20 – ту неділя після Трійці

Марка 10, 2 - 16: « 2 Підійшли фарисеї та, випробовуючи Його, запитували:―Чи дозволено чоловікові розлучатися зі своєю дружиною? 3 Ісус у ...