Свята Трійця та життя разом


Бог є любов

Письмо свідчить про ці «внутрішні відносини» Трійці. Ми можемо бачити ці відносини, які лежать в основі Божества, коли Св. Іван пише: «Бог є любов» (1 Івана 4: 8). Це більше, ніж тепле і шалене почуття, більше, ніж розпливчате і емоційне твердження. Це в основі того, ким є Бог. Щоб любити, треба когось любити. Апостол Павло посилається на це в знаменитому уривку з 1 Коринтян: «Любов довготерпить, любов милосердна, не заздрить, любов не величається, не гордиться, ані вередує, не шукає свого власного, не злоститься, не приписує зла,»(1 Кор. 13: 4-5).

Іншими словами, любов завжди спрямована на іншу особу. Це завжди заперечення себе на користь інших, їх інтересів і їх життя і буття. У цьому сенсі любов до себе - це оксиморон, як сказати «одружений холостяк». Ми не можемо любити себе, якщо ми дійсно розуміємо, що таке любов. Любов завжди про інше.

Якщо Бог є сама любов, то Бог повинен мати іншого, щоб любити. Недостатньо сказати, що Він любить Своє творіння. Він це робить, але якби це було єдине «інше», яке Він би любив, то до творіння Бог не був би любов'ю. Ні, якщо Бог є любов'ю в її ідеальному та біблійному визначенні, то любов також описує Його стосунки із самим собою. Отець любить Сина і Духа. Син любить Отця і Духа. Дух любить Отця і Сина. Іншими словами, Бог є Єдиний, але оскільки Бог - це любов, Він любить всередині Себе, на шляху Святої Трійці.

Коли ми сповідуємо Афанасіївській Символ віри, ми також бачимо, що Бог ніколи не самотній. Сам Бог - це спільнота, відносини. Він один, а також три, і завжди один в трьох і три в одному. Ця любов до Бога переходить до нас людей, які були створені за Його власним образом, які також були створені в спільноті з Ним і отримали спілкування один з одним. Ми теж створені, щоб висловлювати свою любов не самим собі, не дивлячись в дзеркало, але у спільноті з подружжям та дітьми, друзями та сусідами.


Автор: by Rev. Christopher Hall

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Послання Святого апостола Павла до Лаодикійців