НАШІ ЛІКИ – СВЯТЕ ПИСЬМО !

Мені захотілося надрукувати цю статю у своєму власному блозі, вона взята з видання "Стяг" листопад 2007 - березень 2008. Перед вами рукопис цієї статті, невеличкого дослідження, от же прошу прочитати з увагою!Картина Христос зцілює розслабленого НАШІ ЛІКИ –
Картина Христос зцілює розслабленого


СВЯТЕ ПИСЬМО !Багато людей у світі хворіють. Хвороба уражає кожну людину в незалежності від національності або соціального статусу. З споконвіку люди шукали відповідь на запитання – « чому ми хворіємо ?». Відповідь шукали у науці, але наукова думка це мислення лише самої людини, сама людська думка не завжди співпадає з Волею Бога (2 Кор.3:5), після гріхопадіння людське логічне мислення стало недосконалим і не завжди правильною. Що ж говорить Слово Боже про хворобу? Будь яка хвороба прийшла до нас через гріх. У Бут. 2:17, Господь забороняє їсти плоди дерева пізнання добра і зла, наслідком порушення заборони є смерть. Але про батьки не послухали Отця Небесного , і в світ прийшов гріх, а через гріх прийшла хвороба і смерть ( Рим. 5:12). До цього людина була досконалою істотою, бо вона була створена по подобі і образу Бога ( Бут.1:26), тобто люди були безсмертними і ніколи не хворіючими. Диявол бажав смерті людей не лише тіла людини але й душі, що й сталося після гріхопадіння. Душі людей повинні були згоріти у пеклі. Але все ж таки Господь не бажав щоб люди хворіли і помирали, тому були данні людині десять заповідей при виконанні котрих людина подовжить роки свої на землі (Вих. 20:12). Але людина так звикла до гріха, що жодна не змогла дотриматись заповідей. Тому Бог вирішив нас спасти , пославши Сина свого Єдинородного, котрий повинен був, розплатитися за наші гріхи своїм стражданням, кров’ю і тілом, ми ж повинні вірувати в Ісуса щоб мати спасіння вічне (Ів:3:16). Також у Святому Письмі говориться про те що Диявол володіє хворобами і смертю. Цією «зброєю» він бореться за нашу душу . Як на приклад бився за Йова, котрий боявся і любив нашого Господа. Хвороба і смерть були данні дияволу від Бога ( Йов.2:6-7). Багато людських душ постраждало від диявола. Але чому Господь віддає дияволу таке «знаряддя» для ловлі душ? Для того щоб наказати нас за наші гріхи, провини перед Господом. Бог може наслати хвороби на людей ( Втор. 28:21, 35, 58 – 61).Господь обіцяв покарати людей за не виконання заповідей аж до третього, четвертого коліна (Вих.20:5-6). Тому стародавні євреї запитували «… хто згрішив: чи він сам , чи батьки його…?» ( Ів.9:2). Таке запитання задали й учні Христа, коли побачили сліпого чоловіка від народження. Але Ісус відповів що сліпий страждає для того «…щоб діла Божі з’явилися на ньому.» ( Ів.9:2). От же ми хворіємо за наші провини, або нас випробовує Господь, або хвороба наша для прославлення Бога. Але що ж робити коли християнин захворів? Відповідь на це запитання дає Слово Боже. Святий Яків говорить що при хворобі, молитва віри зцілить хворого, а гріхи будуть прощені (Якова 5:15) . Ми повинні лікуватися від хвороби: « І знаємо, що тим, хто любить Бога, хто покликаний Його постановою, усе допомагає на добре.» (Рим. 8:28). З нами завжди є Господь, він нас любить і піклується про нас (Рим. 8:38-39). Християни вивчаючи Слово Боже збільшують свою віру, а віра і сам Господь це наш захист від хвороби та вічної смерті (Ів. 5:39).Читання Святого Письма, самим хворим, або над хворим відоме своєю цілющою силою з часів ранньої церкви. Ми можемо читати про зцілення Господом хворих, читати рядки де говориться про любов Бога до людей, про воскресіння Лазаря , співати псалми та інш. Пам’ятаймо що наші ліки це Святе Письмо, а наш небесний лікар то Господь Ісус Христос!

Автор: Besemi ( псевдонім)

Немає коментарів:

Дописати коментар

Проповідь на 3-ю Неділю після Пасхи

2 Коринфян  4, 14 - 18: 14  оскільки знаємо, що Той, Хто воскресив Господа Христа, воскресить і нас разом з Ісусом та представить разом із в...